29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

След обилните валежи: Петрохан е затворен, има опасност от пропадане на пътя Смолян – Девин

Проходът „Петрохан“ е затворен заради паднали камъни на пътя. Временно движението по пътя София – Монтана в участъка Бързия – Гинци, при км 59 е ограничено заради падналата скална маса и наводнен пътен участък. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“, пропускат се само движещите се към Монтана превозни средства, а движението към София е отклонено. В Смолянска област паднаха обилни валежи, но за момента няма тежки ситуации. В община Смолян няма затворен пътища, но ако дъждовете продължат, има опасност от пропадане на пътя Смолян – Девин.

Малки свлачища и наводнени дерета има в общините Баните и Рудозем. Там вече е ангажирана наличната техника и се работи по разчистването на улици в селата Чепинци и Бяла река, където е паднала скална маса. В село Бяла Река има скъсан периферен водопровод и в момента аварията се отстранява.

Река Елховска е вдигнала нивото си, подкопала е скат над улица в квартал Геоложки в Рудозем, което е наложило затваряне на част от пътното платно.

Източник: БНТ

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии