13.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

След случая Тити Папазов призив да се премахнат дисбалансите в глобите на пътя

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Европейският център за транспортни политики настоява за незабавни промени в Закона за движение по пътищата заради неадекватни дисбаланси по отношение на наказанията за провинения на пътя.

Повод за призива е случаят с баскетболния треньор Константин Папазов-Тити, заснет да преминава на червен светофар с висока скорост в София с движение в насрещното платно при двойна непрекъсната линия. Създадената от него ситуация е изключително опасна и животозастрашаваща, а предвиденото в закона наказание е глоба от 100 лева и отнемане на 10 контролни точки при първо нарушение. При повторно провинение се предвиждат 200 лв. глоба и отнемане на свидетелството за правоуправление за 1 месец.

В същото време санкцията за движение по републиканската пътна мрежа без винетен стикер е 400 лева!
Смятаме, че е време за конкретни действия от страна на законодателя, за да се гарантира превенцията срещу подобен тип скандално поведение, включително от публични личности, които следва да бъдат за пример в обществото.

Още повече, че буди изключителна тревога фактът, че в социалните мрежи се появиха и други клипове, свидетелстващи за нарушения на пътя от страна на автомобила, шофиран от Папазов в скандалния запис.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии