28.9 C
Пазарджик
понеделник, 22 юли, 2024

Срокът за подаване на заявления за Кампания 2023 е удължен до 21 юли

Земеделските стопани ще могат да подават заявления за подпомагане по директните плащания, както и да редактират вече подадените такива, в срок до 21 юли 2023 г. Промяната е възможна след публикуваното на 30.06.2023г. в Държавен вестник (ДВ) допълнение на Наредба № 4 от 2023 г. за условията и реда за подаване на заявления за подпомагане по интервенции за подпомагане на площ и за животни.

Обръщаме внимание, че с промяна на датата за край на кампанията, ще се промени и датата към която се проверява възрастта на животните, което е условие за допустимост по някои интервенции.

В същия брой на ДВ са обнародвани и направените промени в Наредба № 3 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в Стратегическия план, за проверките, намаления на плащанията и реда за налагане на административни санкции.

С оглед намаляване на административната тежест за стопаните, предстои ДФ „Земеделие“ да разработи и публикува образци на Плана за управление на хранителните вещества, Плана за паша, както и на документа, издаван от агроном, доказващ, че трайните насаждения са в период на плододаване. Същите се предвижда да бъдат достъпни в индивидуалните профили на кандидатите в Системата за електронни услуги (СЕУ) в указаните срокове.

Източник: ДФ „Земеделие“

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии