29.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Стефан Балабанов: Не са необходими КПП-та

Няма да бъдат необходими КПП-та като евентуална ограничителна мярка, ако тези в момента не подействат, увери зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов пред bTV.

„Мерките в момента са достатъчно добри и балансирани от гледна точка на това да се запази живота и здравето на хората, а и да се даде въздух на икономиката да работи. Смятам, че балансът е добър и се надявам след две седмици мерките да дадат добър резултат“, посочи той.

Балабанов посочи и с какво директно помага полицията в моментите на здравна криза. На първо място полицията строго следи карантинираните лица. Помага и с разнасянето на уведомленията на РЗИ, посочи зам.-вътрешният министър и посочи:

„Продължава като практика и бусове на полицията да обикалят като линейки. Нашите радиостанции са настроени на тези на Спешна помощ и непрекъснато си комуникират“.

Денонощно се правят проверки и дали магазините и заведенията спазват ограничителните мерки.

По думите на Балабанов обаче българите не са дисциплинирани и полицията „не може да огрее навсякъде“. До момента има около 3000 съставени акта за нарушаване на карантината. Много хора са дадени и на съд в тази връзка.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии