13.8 C
Пазарджик
петък, 19 април, 2024

СТУДЕНТИ ОТ 56 ДЪРЖАВИ КАНДИДАТСТВАХА ЗА СТАЖ В БЪЛГАРСКИЯ INSAIT

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Сред тях са представители на водещи университети от САЩ, Германия, Великобритания, Швейцария, Китай, Индия и др. Кандидати има и от далечни държави като Непал, Индонезия, Етиопия и др.

Одобрените кандидати са под 3% или едва 23-ма студенти, сред които и четирима българи. Те ще имат възможност да работят с изследователи от Института за период от 8 до 12 седмици, започвайки от месец юни.

Това е второ издание на програмата, а успехите, които INSAIT постига през последната година в областта на изкуствения интелект, големите езикови модели и компютърното зрение, увеличават интереса към нея.

Сред одобрените кандидати има носители на златни медали от международни олимпиади и състезания, а някои вече са и с научни публикации на авторитетни научни конференции.

Сред студентите има класирани в топ 1% на най-талантливите деца на държави като Иран, Индия, Китай и др.

Институтът за научни изследвания в областта на компютърните технологии (INSAIT) е част от структурата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той има стратегическо партньорство с Швейцарските федерални технологични институти в Цюрих и Лозана и е привлякъл финансиране от компании като българската SiteGround, Google, Amazon, VMWare, както и от редица представители на българската екосистема.

Припомняме, че преди около 2 месеца INSAIT обяви и стартирането на безпрецедентна за България стажантска програма, насочена към български студенти, по която ще бъде осигурена стипендия в размер на 2000 лв. на месец за най-талантливите ни младежи.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии