11.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Три дни имат седмокласниците, за да участват в класирането за гимназиите

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

От 3 до 5 юли онлайн на адрес https://priem.mon.bg могат да се подават документите за участие на седмокласниците за класирането в гимназиите.

Остава приемът на документи и в училищата гнезда. За професионалните гимназии ще трябва да се представи и медицинско свидетелство на седмокласника.

 

За учебната 2019/2020 г., държавният план-прием в профилирани и професионални паралелки е обявен в 41 училища на територията на пазарджишка област. Профилирано обучение предлагат 18 средни училища, в т.ч. трите профилирани гимназии в град Пазарджик.

 

Професионално образование и обучение ще се реализира в 26 училища, от които 15 професионални гимназии и 7 средни училища. Обучението е застъпено по професии и специалности в повече от 20 професионални направления, като 17 от паралелките са по технически и ИТ професии и специалности от Професионално направление Компютърни науки, Приложна информатика, Електротехника и енергетика, Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна технология.

 

За прием по професии и специалности са включени и 9 паралелки – дуална система на обучение. За цялата област прием в тази нова форма на обучение ще има в пет професионални гимназии и едно средно училище по професии и специалности в общините Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Сърница. За следващата учебна година е заявен прием и в 4 паралелки задочна форма.

 

Общият брой ученици в областта, които завършват основно образование са 2284. Общият брой паралелки дневна форма на обучение е 100, като профилираните паралелки са 37, а професионалните – 63.

 

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии