27.8 C
Пазарджик
събота, 13 юли, 2024

Вицепрезидентът за втория мандат: Ще изберем най-добрата дата, за да запазим националния интерес

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че в президентската институция следят внимателно политическия процес, за да преценят кога да бъде връчен вторият проучвателен мандат за излъчване на правителство.

Относно големия интерес от няколко политически формации, които искат да вземат третия мандат, Йотова подчерта, че засега вижда само заявки, но не и конкретни предложения, информира БНТ.

„Мога да ви уверя, че много внимателно следим всичко, което става в страната, целия политически процес и ще изберем най-добрата дата, така че да запазим националния интерес.

Надявам се, че след като приключим и изчерпаме епистоларния жанр с размяната на писмата, ще се премине към истински преговори, така както повелява демократичният процес в една парламентарна държава.“, заяви Йотова.

„До този момент чуваме само заявки, не чуваме какво предлагат тези, които биха искали третия мандат. В една ситуация в страната, в която е видно, че ставаме все по-задлъжнели, ще имаме проблеми и с бюджета есента, трябва да се мисли и за това кой и как ще приеме този бюджет.“

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии