15.8 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

„За няколко лайка повече“ е темата, по която разсъждават бъдещите журналисти

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

 350-те кандидат-студенти  се явиха днес на първия приемен изпит за годината в СУ“Климент Охридски“. Писменият изпит по журналистика започна в 9.00 часа, а на него всички кандидати трябва да покажат максимума от себе си, за да се преборят за по около 60 места за всяка от специалностите Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.

„За няколко лайка повече“ е темата, върху която  разсъждават явилите се на изпита. Бяха изтеглени и две контролни теми: „Улицата“ и „На гости на света“.

Всички кандидат-студенти имат 3 астрономически часа да покажат знанията си, писмената си и езиковата си култура, за да си осигурят място в най-старото учебно заведение в страната. В балообразуването на бакалавърските програми по Журналистика и Връзки с обществеността влизат оценките от писмения и от устния изпит. В специалност Кногоиздаване ще се взима по-високата оценка от двата конкурсни изпита, а младежите ще имат възможността да кандидатстват с оценките си от матурите по Български език и литература, История и цивилизация, Философски цикъл и чужд език.

Бъдещите студенти в Алма Матер бяха приветствани от заместник-ректора проф. Ренета Божанкова, която им пожела успех, дълбока мисъл, както и равновесие в знанията и чувствата. Тя изрази увереност, че всички кандидати ще покажат най-доброто, на което са способни, за да зарадват себе си и родителите си.

„Фактът, че сте тук показва, че сте направили първата крачка към един важен избор – избрали сте най-добрия университет у нас и най-добрия факултет“, посочи от своя страна председателят на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии