25.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Зам.-министър Клисурска: МТСП ще инвестира над 830 млн. лв. в програми за развитие на хора от различни групи

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

„Министерството на труда и социалната политика се води от разбирането, че едно общество може да има устойчиво развитие само когато осигурява възможност за активно участие на всички хора, независимо от техния пол, възраст, етническа принадлежност и здравословно състояние. Като част от последователната политика на министерството в тази посока, по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 и Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат инвестирани над 830 млн. лв. в програми за заетост, обучение, менторство и професионално развитие на хора от разнообразни целеви групи.“ Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска по време на годишната среща на Хартата на многообразието в България, организирана от Българския форум на бизнес лидерите.

„Безспорно през последните години темата за равенството е във фокуса при създаването и провеждането на политиките в България. Вече 6 години Министерството на труда и социалната политика награждава институции, организации и компании с Отличителен знак за значими постижения в сферата на равнопоставеността на жените и мъжете и създаването на условия за по-добър баланс между личния и професионалния живот“, заяви заместник-министър Клисурска. Тя обърна внимание и на усилията на министерството за насърчаване на социалната и солидарната икономика на регионално и местно равнище и провеждането на инициативи за социални иновации и адаптиране на работната среда за хора с различни потребности.

Надя Клисурска поздрави присъстващите представители на бизнеса, следващи мисията за уважение и приобщаване на работното място и превърнали политиката по равнопоставеност и инвестиции в човешкия капитал в неизменна част от етичния си кодекс и бизнес философия. „С примера си вие доказвате, че отношението към равенството във всеки негов аспект води до по-добри финансови резултати и повече справедливост, базирана на личността, нейните качества, положения труд и придобити умения. Вярвам, че всички заедно вървим в правилната посока за развитието на икономиката и държавата и достоен живот на хората“, заяви тя.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии