11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Започна 47-ят международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

„Български пощи” ЕАД обявиха националния етап на 47-ия международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО. Темата за 2018 година е „Представете си, че сте писмо, пътуващо във времето. Какво послание искате да предадете на своите читатели?“.

„Български пощи“ уточнява, че в конкурса могат да участват само деца на възраст до 15 години. Националният му етап в различните страни се  организира от пощенския оператори и писмата се изпращат само чрез него. Международното бюро на ВПС не приема съчинения, изпратени от училища или от частни лица и допуска за участие във финалното състезание само по едно писмо от страна-членка.

Допуснатите творби трябва да бъдат написани като писмо, с всички обичайни за това елементи (адреси, обръщение, подпис; да не съдържа повече от 1000 думи и стриктно да се придържа към зададената тема. Авторите следва да се въздържат и от политически и религиозни мнения. Нов момент тази година в текста е по никакъв начин да се споменава името на държавата на автора. Информация за това трябва да има в придружително писмо, с имена и адрес, пол, възраст, име и адрес на училището, клас, копие от ученическа карта, телефон за връзка.

Победилото в националното класиране писмо ще бъде изпратено за участие в международната надпревара.

Отличените от „Български пощи” ЕАД послания ще получат своите награди и поощрения по пощата в навечерието на Световния ден на пощата – 9 октомври.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии