14.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Заподозреният за убийството в Цалапица е задържан в Дания

Окръжна прокуратура – Пловдив потвърди официално, че заподозреният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица – Рангел Бизюрев, е задържан в Кралство Дания. Арестът е извършен тази сутрин, заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на гр. Пловдив.

Той е задържан в малък провинциален град в Дания, където започнал работа във фирма за почистване на стъкла, заяви Стефан Джолев, началник – сектор в Главна дирекция „Национална полиция“. Арестът му е планиран от българските и датските полицаи още в понеделник.

Бизюрев не е правил опити да промени физическата си самоличност. Преди да отиде в Дания, той е пребивавал и в Германия, потвърдиха разследващите. Тепърва ще се установява как е преминавал държавните граници.

Разследващите предполагат, че Бизюрев вероятно е разполагал и с други документи за самоличност.

Окръжният прокурор на Пловдив изрази надежда, че органите на реда в Дания в най-кратък срок ще се произнесат по искането на българските органи на реда и ще предадат Рангел Бизюрев на българските компетентни органи.

„Искам да ви кажа – на вас и на цялото общество, че осъществяваме и имаме много добра комуникация с партньорските служби и с колегите от полицията и ви уверяваме, че във всеки един подобен случай лицата, отклонили се от осъществяването и изтърпяването на наказанието и реализирането на наказателна отговорност по отношение на тях, ще бъдат подведени и спрямо тях да се реализира наказателна отговорност“, посочи Христева.

Източник: БНТ

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии