22.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Засилват капацитета на болниците с интензивни легла

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Нарастването на случаите на коронавирусна инфекция у нас провокира министър-председателят Бойко Борисов да свика работно заседание на Националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Засилването на капацитета на болниците с интензивни легла бе основна тема на срещата.

В рамките на срещата в Министерския съвет на премиера Борисов беше докладвана актуалната ситуация с разпространението на COVID-19.

Представителите на Националния оперативен се обесиниха около тезата, че разпространението на COVID-19 до голяма степен тръгва и от провеждането на масови празнични и религиозни тържества.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев напомни, че капацитетът на лабораториите е сериозно увеличен в сравнение с началото на епидемията. По думите му е необходимо внимателно да се следи за първи случаи на заразени в големи колективи.

Министър-председателят Борисов разпореди на министър Ананиев да проведе допълнително разговори с Националната здравноосигурителна каса и с Българския лекарски съюз относно заплащането на тестовете и клиничната пътека за COVID-19, за да имат болниците достатъчно финансиране.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии