8.9 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Засилват контрола в търговските обекти и баровете заради Covid-19

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Заради неспазване на противоепидемичните мерки, наложени в страната, ще бъде засилен контролът от страна на органите на РЗИ и полицията, както и от всички институции, които могат да осъществяват контролни функции, обяви на брифинг министър Костадин Ангелов. Контролът ще се извършва и през нощта на обществените места, като търговски обекти, молове и нощни заведения.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви на пресконференцията на Националния оперативен щаб за Covid-19, че има разколебаване у хората, особено по отношение на дисциплината в спазване на мерките срещу разпространение на коронавируса.

Липсата на дисциплина провокира здравните власти да обявят, че ще бъде завишен контролът за спазване на противоепидемичните мерки.

Министър Ангелов обяви, че ако предписанията от проверките не бъдат изпълнени, следва затваряне на съответното заведение. Здравният министър също така призова да се избягват пътувания в областите Благоевград и Търговище заради висока заболеваемост от Covid-19. Там случаите са вече 120 на 100 000 души население.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии