21.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Здрав човек не може да се изследва за коронавирус

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов Съвета по сигурността проведе извънредно заседание във връзка с разпространението на коронавируса.
В същото време Във връзка с разпространението на новия коронавирус „Ковид-19“ в Италия и по-специално Северна Италия, министерство на външните работи препоръчва на българските граждани, които пребивават или пътуват в Италия, да пътуват само в краен случай в районите, където е установена зараза.

В същото време, взимайки предвид актуалната ситуация с развитието на епидемията на коронавирус външно министерство повиши индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5: Предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната.

37 полета седмично има между България и Италия. С тях пътуват между 4000 и 5000 човека. Ако те нямат симптоми няма смисъл да се изследват, коментира директорът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, който също участва в Съвета по сигурността при премиера. До момента има взети около 30 проби на болни хора в България и те са отрицателни. Още по темата в репортажа.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии