18.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Земеделците отбелязаха заедно 140 години от рождението на Стамболийски

“Днес отбелязваме 140 години от рождението на Александър  Стамболийски – основоположник, идеолог и водач на Българския земеделски народен съюз, виден общественик и публицист, оратор и парламентарист. Радвам се, че всички заедно сме тук, за да се поклоним пред делото на политика, държавника, демократа и да продължим неговия път и да работим за свободна и независима България.

 

Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева пред представителите на всички земеделски организации при отбелязването на годишнината от рождението на земеделския водач.

 

В навечерието сме на избори за Европейски парламент, които са много важни за бъдещето на ЕС, каза тя и припомни, че “в далечната 1920 г. Стамболийски вижда бъдещето на Стария континент като Съединени европейски щати и очертава основните принципи на сегашна обединена Европа, от която сме част днес.”

 

Събитието уважи лично председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя поздрави представителите на земеделските организации и изтъкна “примера на  Стамболийски, който като земеделски лидер и политик обединява хората.

 

Няма нищо по-добро от това да работиш за България като даваш всичко от себе си за просперитета на страната”, каза председателят на Народното събрание.   

 

Пред паметника на Врабча 1 в София дойдоха също председателите на ЗНС Румен Йончев, на БЗНС Николай Ненчев, на СЗ “Александър Стамболийски”  Спас Панчев, зам.-председателят на ПП “Никола Петков” Борислав Алексиев и много земеделци.

 

За годишнината бе валидирана марка с лика на земеделския лидер, политик и държавник.

 

Източник: БЗНС

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии