21.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

16 човека са загинали в ПТП-та през първите 9 месеца на 2019 г. в пазарджишко

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Повече Пътно-транспортни произшествия на пътищата в област Пазарджик са станали от началото на годината до днес. Тревожната статистика стана ясна в рамките на заседание на Областната комисия по безопасност на движението.

От началото на годината в област Пазарджик са регистрирани 566 пътни произшествия като 177 от тях са тежки с 16 загинали и 242 ранени. Анализът на “Пътна полиция” отчита намаляване на тежките катастрофи, но броят на загиналите е по-голям.

Работата си във връзка с пътната безопасност отчете и Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението. За периода пожарникарите са участвали в 51 случая, за което са ангажирани 182 служители. Началникът на Областен отдел „Автомобилна администрация” – Пазарджик Георги Георгиев докладва за извършените проверки от началото на годината.

Д-р Благовеста Стоянова от Центъра за Спешна медицинска помощ – Пазарджик съобщи, че мобилните екипи са реагирали на инциденти в рамките на 10,2 минути – време, за което са били на мястото на инцидента, след като са били извикани. В 68% от повикванията екипите са реагирали за средното време.
Областно пътно управление – Пазарджик също представи своя отчет.

С цел превенция всички институции ще работят съвместно и с Областното управление на образованието за провеждането на училищни беседи и занятия с ученици.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии