10.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

18 библиотекарки от Пазарджишка област получиха професионална квалификация

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

18 дами от читалищата в област Пазарджик, които работят или искат да работят в библиотеки и трябва да имат професионална квалификация „Библиотекар“ до 7 години от влизането в сила на Закона за обществените библиотеки, успешно завършиха 9-месечен курс.

Те получиха дипломи за придобиване на III степен на професионална квалификация по професията  „Библиотекар”, специалност „Библиотекознание”.

Организатори на обучението бяха Асоциация „Съвременни читалища” и Българска библиотечно-информационна асоциация в партньорство с Регионална библиотека ”Никола Фурнаджиев”.

Курсът започна на 21 септември 2017 г. и продължи до началото на месец август 2018 г., като през това време обучаваните получиха знания по общо библиотекознание, работа с персонален компютър и приложни програми, работа с Интернет и комуникация в мрежата, нормативна уредба на библиотеките, национална система на библиотеките в България, библиотечни фондове, комплектуване и организация, каталози, стандарти на библиографско описание и др. теми, свързани с професията на библиотекаря.

 

Източник: РБиблиотека

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии