Първо издание на “Празник на баташкия суджук и тънките мезета”. Интересната инициатива събра в бунтовното градче мнозина желаещи да
вкусят от родопските деликатеси и да закупят от местни майстори.
Всяка баташка къща има своята рецепта за суджуци, но основните съставки и пропорции на месото са едни и същи, разказват майсторите на мезетата в родопското градче. Организаторите на празника бяха подготвили много местни вкусотии за гостите на Батак.
На една от скарите се срещаме със Стефан
Местни производители представиха и мезета, наричани от тях “храна за богове”.
А желаещите да опитат от традиционните за Батак специалитети бяха много и от различни места в страната.
Организаторите са категорични, че Батак съхранява не само безценното историческо наследство, традиции и обичаи, но и ястията,
неповторимия диалект и уникалното чувство за хумор.
Финалът на празника постави кръшно българско хоро.