18.9 C
Пазарджик
неделя, 6 октомври, 2024

Първи празник на баташкия суджук и тънките мезета

Първо издание на “Празник на баташкия суджук и тънките мезета”.  Интересната инициатива събра в бунтовното градче мнозина желаещи да
вкусят от родопските деликатеси и да закупят от местни майстори.

Всяка баташка къща има своята рецепта за суджуци, но основните съставки и пропорции на месото са едни и същи, разказват майсторите на мезетата в родопското градче.  Организаторите на празника бяха подготвили много местни вкусотии за гостите на Батак.

На една от скарите се срещаме със Стефан

Местни производители представиха и мезета, наричани от тях  “храна за богове”.
 
А желаещите да опитат от традиционните за Батак специалитети  бяха много и от различни места в страната.

Организаторите са категорични, че Батак съхранява не само безценното историческо наследство, традиции и обичаи, но и ястията,
неповторимия диалект и уникалното чувство за хумор.

Финалът на празника постави кръшно българско хоро.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии