13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

СУ Кирил и Методий в Нова махала отбеляза Европейския ден на спорта в училище

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Инициативата се провежда за осма поредна година в  България , като координатор е сдружение BG Бъди активен. Спортният празник  тържествено   бе открит в присъствието на много гости. Поздравления към учениците отправи  директорът на училището госпожа Сезин Медева.

Учениците от училището в село Нова махала  се състезаваха в много щафетни  игри, игри с екологична насоченост, танцуваха по песен на Шакира, а накрая завършиха с мощна българска ръченица. Мотото на спортната инициатива  в училището беше ,,Спортувай – мисли зелено!“.

Заедно учители, родители и ученици превърнаха деня в истински празник. Те показаха, че  обичат да спортуват, да се предизвикват и да успяват. Децата се състезаваха в шест отбора и показаха сила, бързина, издръжливост, ловкост. Децата показаха, че ги е грижа за средата, в която живеят. Показаха, че училище без отпадъци е възможно. Доказаха, че здравето, спортът и грижите за околната среда са приоритети за тях.

За подготовката на празника се погрижи екипът от учители в начален етап. В спортната надпревара се включиха и родителите. Професионализмът, любовта към децата, любовта към спорта и физическата активност направиха  впечатление на всички гости на събитието. Всички вярват, че спорното мероприятие в Европейския  ден  на спорта в училище ще ги зареди с енергия  през цялата година. Всички се радват, че станаха част от голямото Европейско предизвикателство.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии