5.9 C
Пазарджик
понеделник, 22 април, 2024

В Батак започват дните на културно-историческото наследство

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

От днес в Батак започват дните, посветени на културно-историческото наследство. Жителите и гостите на града ще могат да се запознаят с детайли от миналото на Батак и с местните обичаи.  Дните на културно-историческото наследство се провеждат за 17-та поредна година, като организатор е историческият музей в Батак.

Програмата ще бъде открита  тази вечер от 17 часа с представяне на книгата „Колекция на християнското изкуство“. Преди 16 години музеят в Батак получава дарение на ценни икони и църковни принадлежности, които преди година са проучени от проф. Иванка Гергова. В книгата й са представени интересни факти за църковното изкуство не само в Батак, но и в региона.

Сред културните събития е и представяне на изложбата „Занаятите в живота на батачани“, като ще бъдат представени традиционни и нови занаяти, свързани с бита и творческите потребности на хората от този регион.  Любопитен момент е и награждаване на децата, участници в конкурса „Моята баташка кукла“, където малките творци ще представят традиционни местни носии.

Източник: БНР

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии