8.9 C
Пазарджик
неделя, 25 февруари, 2024

Има ли изборен туризъм в беловско?

Няколко са населените места в община Белово, в които в избирателните списъци са се появили нови членове. Всички те обаче са направени в необходимия срок за уседналост. По неофициална информация общият брой на новите избиратели е 231 човека. От тях 18 са в село Голямо Белово, в което постоянно живеещите са около 300 човека. Сред новорегистрираните жители на селото е и Станчо Станчев, който дори е кандидат за кмет.

От хора ангажирани с изборния процес разбираме адреса, на който е регистриран кандидатът за кмет, но и там не го намираме. Живеещи в съседство, но не пожелали да застанат пред камерата ни, са категорични, че на този адрес човек с това име не живее, затова репортерската ни проверка продължава.

И това не е единственият съмнителен адрес в това населено място.

В Голямо Белово не успяха да изберат кмет на първи тур от местните избори. Разликата между първият и вторият кандидат е само 2 гласа, затова хората в селото се притесняват, че именно така наречените “изборни туристи” ще определят новият им кмет.

За новините на Телемедиа от Областната администрация в Пазарджик съобщиха, че по случая е назначена проверка съгласно разпоредбите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. След приключването й ще бъдат обявени и резултатите.

Нашият екип ще продължи да следи развитието по темата. Подробности гледайте в репортажа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии