30.8 C
Пазарджик
неделя, 14 юли, 2024

Жители на Малко Белово се обявиха срещу соларен парк

Жители на Малко Белово излязоха на протест. Те се обявиха срещу изграждането на соларен парк, в непосредствена близост до техните домове, както и срещу решения на общината. Хората поискаха и отговори на въпросите кой и защо е продал част от улица в квартала. Темата бе акцент и в редовното за месеца заседание на местния парламент.

Изграждането на соларен парк на 120 квадратни метра в урбанизираната територия между град Белово и Малко Белово предизвика възмущението на хората в квартала. Те възразяват срещу съоръжението, което е на метри от домовете им.

Соларният парк се изгражда на имот, който е продаден от Частен съдебен изпълнител, заради натрупани задължения на община Белово. Това съобщи председателят на местния парламент Иван Кехайов, който заедно с част от общинските съветници подкрепиха протеста.

При извършване на задълбочена проверка Иван Кехайов констатира и други нарушения.

Във вече частния имот попада и друга улица, достъпът до която е напълно ограничен, жалват се хората.

Протестът премина и на заседанието на местния парламент. И там хората не спестиха въпросите си към кмета на общината, а той прехвърли вината на общинските съветници. Обеща обаче, че улицата няма да бъде затворена.

Кметът призна, че това не е единственият соларен парк, който ще бъде реализиран на територията на общината.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии