20.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Костадин Варев: Плажът на Белово не е и никога не е бил мой

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

В продължение на години плажът в Белово тъне в разруха и предизвиква множество коментари относно това как и от кого е управляван, както и кой е новия му собственик

Плажът на Белово ще заработи отново. Най-вероятно ще бъде още това лято. Съоръжението обаче вече не е общинско, а частно. Това обяви в предаването Акценти на Телемедиа бившия кмет и настоящ председател на Общински съвет Костадин Варев. Той коментира и слуховете в Белово, че е новия собственик на емблематичния плаж. 

Теренът е с площ от 25-декара, с минерална вода. Преди да затвори врати плажът представлява интерес, както жители на Белово и региона, така и за гости от София, Пловдив и Пазарджик. И вместо да се превърне в едно от най-предпочитаните места в Южна България е буквално изоставен. 

През годините обектът е ставал част от всевъзможни схеми, като в края на уравнението винаги общината, респективно жителите й, са „пили по една студена вода“. 

Днес, според Костадин Варев, въпросителни няма. Плажът е частен, а твърденията, че е негова собственост не са верни. Те бяха опровергани лично от Варев в предаването Акценти, на Телемедиа.

Никога юридически не съм имал нещо общо с този плаж, но няма да спестя и уточнението, че при изграждането на този плаж 2006, 2007 и 2008 година съм бил един от двигателите. Защото тогавашния архитект и проектант на това съоръжение работехме в тясна връзка и смея да кажа, че направихме нещо забележимо, нещо отличаващо общината не само в областта, но и в цялата страна. В момента плажът е собственост на Си финанси груп – една голяма финансова институция в Пловдив. Те са собственици и на фирмата Хъс. Смея да кажа, че имаме късмета той да бъде в ръцете на тази финансова институция, защото ремонта, който в момента върви е наистина качествен, допълни Варев„. 

Варев не скри, че проявява интерес към извършвания ремонт там.  Причината – запознат бил в подробности с инфрастурктурата на съоръжението. 

Аз мога да съм полезен. И в момента ако имам някакво участие там е само заради това – да подскажа някъде, където могат да направят грешка, да допуснат авария или недай си боже да повредят нещо, което е вече изградено, каза Варев. 

Плажът на Белово не е и никога не е бил на Костадин Варев. 

Костадин Варев отчете, че през последните 4 години жителите на общината са негодували от това, че плажът не работи. И изрази надежда, че обектът ще отвори врати за за посетители още този летен сезон.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии