10.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Промениха ли изборните туристи вота в Белово?

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Следващата неделя Белово ще избира своя кмет. Разликата между първите двама в надпреварата е 588 гласа. На фона на това бившият председател на Общински съвет сигнализира за изборен туризъм и за новорегистрирани повече от 250 човека.

За гласуващите туристи признаха и в секционната комисия в село Голямо Белово.

251 човека, които не са жители на Белово, гласуваха на първи тур на местите избори, тъй като бяха добавени в избирателните списъци. Това обяви бившият председател на местния парламент Иван Кехайов.

19 от изборните туристи са регистрирани на няколко адреса в Голямо Белово. Всички те са упражнили правото си на глас в единствената секция в селото, след което са тръгнали към родните си места, разказват хора от комисията.

Изборните туристи са вписани съвсем законно в списъците, потвърди председателя на СИК в Голямо Белово.

На 5-ти ноември Белово ще избира своя кмет. Разликата между първите двама в надпреварата е 588 гласа. С оглед на изборните туристи, които отново ще имат право на глас хората от беловско се притесняват, че местният вот може да бъде опорочен.

Иван Кехайов припомни, че на предходните местни избори разликата между първия и втория кандидат е била едва 39 гласа. Ако сега се повтори същата активност допълнително регистрираните жители реално ще решат изборите в населеното място.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии