11.9 C
Пазарджик
вторник, 27 февруари, 2024

Стойко Стефанов: Задълженията на Белово се доближават до бюджета на общината

Задълженията на Белово доближават до размера на бюджета на община. Това съобщи в първото си интервю след встъпването си в длъжност новоизбраният кмет инж. Стойко Стефанов. В предаването Акценти градоначалникът коментира проблемите със сметосъбирането, изхранването на хората в нужда и спорт.

При встъпването си в длъжност инж. Стойко Стефанов получи от дългогодишния кмет Костадин Варев папка с това, което му завещава. Оказва се, че данните в нея не дават точна и коректна картина на състоянието на общината.

Неразплатени задължения към различни доставчици, кредитори, непосочени задължения и напуснали служители са само част от нещата, с които се сблъсква новият кмет в първите 20 дни на своето управление. Под заплаха било и сметопочистването в общината поради натрупани задължения.

В предаването „Акценти“ кметът съобщи, че в първите дни на новата година ще станат ясни имената на хората в неговия екип. Стефанов е категоричен, че партийна чистка в администрацията няма да има.

Всички работещи служители на общината ще продължат да заемат своите постове.

В първото си интервю след встъпването в длъжност кметът Стойко Стефанов коментира и бъдещето на спорта в Белово.

До дни стартира и монтирането на коледната украса в Белово. Кметът заяви, че вече се работи и по организацията по отбелязване на празниците, както и Денят на Белово на 14 януари следващата година.

Първото интервю на новоизбрания кмет на Белово гледайте ТУК.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии