18.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Награди за пожарникари

Пожарникари от различни звена на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик бяха наградени от директорът на дирекцията комисар Ангел Дудов.

Както вече съобщихме в началото на месец февруари кметът на община Брацигово Надежда Казакова обяви частично бедствено положение на територията на село Розово, летовище „Розовски вриз“, с. Равногор и летовище „Васил Петлешков“, поради обилен снеговалеж. Служители от Участък ПБЗН – Брацигово взеха активно участие при снабдяването с продукти от първа необходимост в засегнатите места. В тази връзка г-жа Казакова изпрати благодарствен адрес.
В края на месец февруари в гр. Пазарджик е възникнал битов инцидент с опасни вещества / живак от счупен стар термометър/ в частен дом в гр.Пазарджик. На сигнала се е отзовал екип от II-ра дежурна смяна на РСПБЗН – Пазарджик. Огнеборците са пристигнали на място и са събрали опасните вещества. За бързата си, адекватна и своевременна намеса по време на инцидента в РДПБЗН – Пазарджик е получено благодарствено писмо от собственичката на жилището. „Благодаря за професионализма, човечността, добре свършената работа, съпричастността и отношението на Димитър и Илиян. Като гражданин се чувствам спокойна и защитена при служители с такъв професионализъм и отговорно отношение към соята работа”- се казва в писмото изпратено до пожарната.
Във връзка с получените благодарствени писма и за високият професионализъм на служителите на тази седмица директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Дудов награди с „Писмена похвала“ отличилите се огнеборци:
1. Младши инспектор Димитър Пасков – старши пожарникар в Участък ПБЗН – Брацигово на РСПБЗН – Пещера;
2. Младши инспектор Георги Китин – старши пожарникар в Участък ПБЗН – Брацигово на РСПБЗН – Пещера;
3. Младши инспектор Георги Буров – водач на специален автомобил в Участък ПБЗН – Брацигово на РСПБЗН – Пещера;
4. Младши инспектор Йордан Фиткаров – водач на специален автомобил в Участък ПБЗН – Брацигово на РСПБЗН – Пещера;
5. Младши експерт Димитър Коцев – командир на екип в РСПБЗН – Пазарджик;
6. Младши инспектор Илиян Франгов – водач на специален автомобил в РСПБЗН – Пазарджик;

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии