БСП обяви кандидатите си за кметове на Пазарджик и Велинград

01.09.2019 11:40 8829 Коментари: / Добави коментар Редактор: Величка Ачева Региони
БСП обяви кандидатите си за кметове на Пазарджик и Велинград

Социалистите в община Пазарджик избраха да подкрепят на местните избори на 27 октомври кандидатурата за кмет на общината на предприемача Благо Солов. Той получи доверието на 69-ма делегати на общинската конференция на БСП, проведена на 31 август, а 14 делегати дадоха гласа за другия претендент и бивш депутат Арлин Антонов. И двамата кандидати се представиха пред форума, като някогашният директор на Националната служба за сигурност разказа за политическата си биография. Бизнесменът Благо Солов говори за бъдещето и сподели оптимизма си за развитието на община Пазарджик. Той вдъхна увереност у делегатите на конференцията, че битката за Пазарджик може да бъде спечелена. Гости на конференцията бяха народните представители от коалиция „ БСП за България“ Йордан Младенов и Надя Клисурска-Жекова, която бе и делегат. Председателят на местната общинска организация на социалистите Лиляна Мърхова-Присадникова направи анализ за проведените избори за евродепутати и участието на БСП в тях. Председателят на групата на общинските съветници от левицата Александър Кобаков направи отчет за работата на съветниците през изминалите 4 години. Бе взето решение Общинският съвет на БСП в Пазарджик да подреди листата с кандидатите за общински съветници, като бяха гласувани имената на 35 кандидати. Водач на листата ще бъде председателят на общинската организация на социалистите в Пазарджик Лиляна Мърхова-Присадникова. Предстои да бъде подписано споразумение за учредяване на широка Местна коалиция от партии и тогава ще бъдат ясни и конкретните места на отделните представители в нея.

51-годишният икономист Филип Ангелов е кандидатът за кмет, зад който застава БСП в община Велинград. Ангелов бе единодушно утвърден от делегатите на общинската конференция, а другият номиниран-Костадин Шулев си направи отвод и изрази безрезервна подкрепа за Филип Ангелов, който е добре познат на велинградчани. Той е завършил УНСС, специалност“ Счетоводство и контрол“ и има опит в данъчната и банковата сфера и във финансовото управление на общини. „ Натрупаният житейски опит и натрупаният професионален опит ми дават сила и рутина. Аз съм човек, който може да генерира идеи и знае как да ги постига“, каза в представянето си пред делегатите кандидатът за кмет Филип Ангелов, който ще участва в надпреварата като независим с подкрепата на БСП.   Гост на конференцията  на социалистите в курортния град бе областният председател на БСП в Пазарджик Петя Цанкова. Делегатите изслушаха отчета за работата на 3-мата общински съветници през изминалия 4-годишен мандат, направен от Никола Делиев и приеха платформа и визия за развитието на община Велинград. Общинската конференция на БСП във Велинград утвърди и кандидати за кметовете в селата Света Петка и Кръстава и се очакват предложения и за останалите 6 населени места, в които на 27 октомври ще се избират кметове. В другите населени места от община Велинград ще бъдат назначени кметски наместници. Беше утвърдена и листата с кандидатите за общински съветници, като делегатите на конференцията проявиха мъдрост в тайното гласуване и за по-предните места дадоха доверието си на по-младите социалисти, но отредиха достойни места и за по-опитните в партията.  Водач на листата е председателят на Общинския съвет на БСП във Велинград Георги Янчев.

 

Споделете в:

Коментари

Топ новини

2021-ва е Международна година за премахване на детския труд
19.01.2021 12:05 17
2021-ва е Международна година за премахване на детския труд

Тя ще бъде посветена на борбата за насърчаване на законодателни и практически дей...

Разхлабване на противоепидемичните мерки в определени сектори и бизнеси бе обсъдено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов
19.01.2021 11:16 363
Бюрото по труда в Пазарджик обяви свободните работни места
19.01.2021 10:16 395
Бюрото по труда в Пазарджик обяви свободните работни места

Работни места за специалисти с висше образование: 1 инженер - конструктор 2 о...

ТМ+

Какъв е характерът на детето според датата му на раждане
10.01.2021 15:58 876 Общество
Какъв е характерът на детето според датата му на раждане

Искате ли да разберете малко „тайна информация“ за вашето малко слънч...

Над 350 хиляди българи празнуват на Ивановден
07.01.2021 15:42 280 Общество
Над 350 хиляди българи празнуват на Ивановден

Българската православна църква почита днес паметта на св. Йоан Кръстител, който к...

ГЕРБ с 2.4 пункта пред БСП, Слави губи доверие
06.01.2021 14:49 376 Общество
ГЕРБ с 2.4 пункта пред БСП, Слави губи доверие

Ако изборите бяха днес, най-вероятният резултат е шестпартиен парламент с неустой...

Зимен Кръстовден е! Тази нощ небето се отваря, а желанията се сбъдват
05.01.2021 09:43 513 Общество
Зимен Кръстовден е! Тази нощ небето се отваря, а желанията се сбъдват

На 5 януари отбелязваме Попова Коледа (ден преди Богоявление - Йордановден). Праз...