22.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Читалището в Долна баня отбеляза 120-годишен юбилей

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

С концерт на самодейните си състави читалище „Рила“ в Долна баня отбеляза своя 120 годишен юбилей. За гостите на празника бе подготвена и изложба, показваща исторята на култуната институция.

 

Кулминацията от празненствата посветени на 120-тата година от създаването на читалище „Рила – 1898 година“ бе поставена с голям концерт. Гостите на празника бяха посрещнати от специално подредена изложба, показваща развитието на културната институция през годините. Фотосите показваха различните постановки играни на сцената на читалището. А празничният концерт стартира с химн на на Репубрика България. За дейността на културната инстиция може да се говори много, категоричен бе председателят на читалището Маргарита Стефанова. За значимостта на читалище „Рила“ говори и кметът на Долна баня Владимир Джамбазов. В своето слово той припомни интересни факти около създаването на културната институция. Достойно място бе отредено и на създателите на читалището.

 

В празничната част на програмата гостите се насладиха на изпълненията на децата от театрална работилница, състава за модерни и латино танци и дамската фолклорна група към читалище „Рила“ в Долна баня.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии