36.9 C
Пазарджик
неделя, 14 юли, 2024

Децата от дома в Брацигово ще участват в художествената работилница „Вълшебната кошница“

По повод големия християнски празник Великден, в дома за деца лишени от родителски грижи “Васил Петлешков”- гр. Брацигово, ще бъде организирана детска художествена работилница – “Вълшебната кошница”.

 

В интериорни условия децата и техните ръководители ще имат възможност да изработят писани яйца в класически и модерни техники върху подходяща за целта гипсова матрица, с помощта на професионални художници.

 

Художествената работилница ще бъде допълнена с интерактивна лекция – урок и ще обогати знанията на подрастващите за българското писано яйце, значението и традиционната символиката на различни орнаменти, както и в кои други държави има подобна традиция.

Основните цели на мероприятието са да обогати знанията на малките за значението и смисъла на писаното яйце в българската традиция, да даде нови възможности за творческа изява. Също така да донесе допълнителна топлина и любов в сърцата на децата, лишени от семейни грижи, които да почувстват празничната атмосфера.

За реализиране на работилниците двама художник-аниматори, заедно с фотограф, помощник и официален представител на фондацията ще посетят в рамките на три/четири часа два Детски дома на следните дати: 23-ти април в Брезово и 24-ти април в Брацигово, с партньорството на фондация „За интелигентен разтеж“. Мероприятието ще започне в 14 часа.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии