30.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Деница Тонкева настоява за пълна данъчна ревизия на Лазар Влайков

Пълна данъчна ревизия на Лазар Влайков поиска дъщерята на убития с неговия пистолет Деница Тонкева.Тя изпрати отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров.

В момента, в който пуснаха Лазар Влайков под парична гаранция, тихомълком бяха продадени сградите на местната кооперация в центъра на село Виноградец, чийто председател е самия Влайков, обяснява Деница Тонкева.Тя пита и каква е причината за тази бърза продажба на имуществото на КООП Виноградец и дали е реална стойността на сделката.

В селото се говори, че сградите са продадени на символични цени, близки до данъчната им оценка и далеч под пазарната им стойност, допълва дъщерята на Наско Тонкев. Всички от селото сме свидетели на охолния живот, който води Влайков. Той е несъпоставим със заплатата от 400 лв., която Влайков получава като общински съветник и кредитите, за които говореше пред съда, че изплаща, убедена е Деница Тонкева.

Какво още трябва да се случи, за да се направи на това лице данъчна ревизия, която до установи отговаря ли му стандарта на живот с приходите, които получават той и жена му, която е на заплата от около 700 лв.?

Всички в селото се чудим, ако това са доходите на семейството му при тези кредити, от къде тогава са му парите за горивото на мощните коли, които управляват с жена му – Ауди А8, БМВ 325 и джип?

Деница Тонкева настоява не само за  пълна данъчна ревизия на Лазар Влайков. Тя го призовава и да попаде оставка като общински съветник в Септември и председател на КООП Виноградец.

В края на месец април Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в Районен съд-Пазарджик обвинителен акт срещу Лазар Влайков. Той е обвинен за това, че  като е държал огнестрелно оръжие – пистолет „Глок  21“ и 45 броя боеприпаси за него, не е взел необходимите мерки за сигурност, като от това е последвало причиняване на смъртта  на 47-годишния Наско Тонкев.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии