8.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

ДНК експертиза бави делото за въоръжен грабеж

Допуснатият от съда преразпит на вещите лице, изготвили комплексната ДНК експертиза на подсъдимия по делото за въоръжен грабеж Фернандо Кастро, днес не се състоя. Причината – отсъствието на едното вещо лице, а без него страните не пожелаха да изслушат явилия се в залата експерт.

Двете вещи лица, изготвили комплексната ДНК експертиза на  подсъдимия Фернандо Кастро трябваше да бъдат преразпитани в съдебна зала, но отсъствието на единия от тях стана причина за отлагането на преразпита за следващото заседание. Справка за задграничните пътувания на основния свидетел Живко Иванов бе предоставена от ОД на МВР.

Според нея, той е напуснал страната на 20-ти декември 2017 година и оттогава няма данни да се е връщал на родна земя. Делото продължи със справка в гугъл мапс относно маршрута и времето, за което подсъдимите са стигнали от адреса в Пазарджик, където е станал обирът, до входа на Пещера, където колата им е била спряна за проверка. Това се случи на видео стената в залата.

От доказателствените искания съдът допусна да бъде изготвена експертиза за здравословното състояние на подсъдимия Васил Атанасов, както и да бъде представен препис от протоколите от огледите, правени на местопроизшествието.

Васил Атанасов, Джемал Аликов и Фернандо Кастро са обвинени за това, че в края на декември 2015 години нахлуват с автомат и пистолети в офиса на Спас Спасов и  раняват него и брат му Тодор Николов. Обират златни накити, мобилни телефони и пари. Следващото заседание по делото е на 24-ти септември.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика вече над 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии