30.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

9 двойки отбелязаха Златна сватба в Долна баня

Навръх големия християнски празник „Въведение Богородично“, известен и като Ден на православната християнска младеж и семейство, за първи път в Долна баня 9 семейни двойки празнуваха своите златни сватби. Тържествената церемония бе организирана от общината и се проведе в ритуалната зала на рилския град. На влизане те бяха закичени по традиция с китка, както повелява традицията на сватба.

След като всички чуха за втори път тържествения сватбен Менделсонов марш, деветте семейни двойки, отново след 50-сет години, потвърдиха своето „Да“ пред кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов и сложиха своя подпис в златните брачни свидетелства. И както повелява стародавната традиция някои успяха първи да настъпят своята спътница в живота и след пет десетилетия.

Председателката на общинския съвет Лиляна Драганова пък почерпи брачните двойки с по парче от вкусната пита и мед, след което всички отпиха и по чаша шампанско. 

След общата снимка за спомен от паметния ден всички се отправиха на тържествен обяд в красиво подредената зала в бяло. Тук след като вдигнаха наздравици и поздравления за здраве и щастлив семеен живот, брачните двойки получиха своите златни удостоверения и медальони от името на общината, за дамите красив букет, а за мъжете подарък за юбилея.

Всички двойки си взеха по парче от празничната торта, след което настроението и веселбата продължи с часове, като най-вече се отличи музикантът и певец Петър Джамбазов, който е свирил на незнайно колко сватби в Долна баня и съседните селища.
Общо 13-сет сватби са се вдигнали през далечната 1969 година, като на тържествената церемония дойдоха само девет семейства.
Щастието споходи Живка и Георги Шопови, Димитрия и Стефан Янински, Анка и Христо Лазарови, Стоянка и Йордан Лимбизийски, Здравка и Владимир Йосифови, Стоимена и Стоян Хаджилазови, Йорданка и Любомир Колеви, Костадинка и Иван Спасови и Йорданка и Петър Джамбазови.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии