23.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

Долна баня

Кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов подписа административен договор с Министерството на труда и социалната политика и ИА „Наука и образование за интелигентен растеж“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Интегриран подход за социално щастие и образование“ по процедура „СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКА ИНТЕГРАЦИЯ НА УЯЗВИМИ ГРУПИ. ИНТЕГРИРАНИ МЕРКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ДОСТЪПА ДО ОБРАЗОВАНИЕ–КОМПОНЕНТ 1“.

Проектът е на обща стойност 704 148.81 лева, представляваща 100% безвъзмездна финансова помощ по две оперативни програми: Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, осигуряваща 334 396.40 лв. и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, осигуряваща 369 752.41 лева.

 

Община Долна баня ще изпълнява проекта със следните партньори: „ДОЛНА БАНЯ СТРОЙ“ ЕООД; Средно училище „Неофит Рилски“; СНЦ „ТИЙМ ГЛОБ“; Сдружение „ТАЛАНТС“и асоциираните партньори: Министерство на образованието и науката; Агенция за социално подпомагане; Агенция по заетостта; Регионална здравна инспекция.

Основната цел на проекта е предоставяне на комплексни мерки иинтегриран подход, целящи повишаване качеството на живота, социалното включване и намаляване на бедността и отпадането от образователната система, както и трайната интеграция на представители на най-маргинализираните общности на територията на община Долна баня.
За целта ще бъдат осъществени следните основни дейности: Дейности към Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, активиране на икономически неактивни лица, мотивационни обучения за представителите на целевата група, подготовка за стартиране на собствен бизнес – Клуб на предприемача, обучения за представители на целевата група, осигуряване на заетост, психологически консултации с родители на проблемни деца, работа в общността за формиране на подкрепяща среда, повишаване на здравната култура, гарантиране на социални и здравни права, здравни медиатори и безплатни профилактични прегледи, форум за социално включване, организиране на тематичен фестивал.
Дейности към ОП „НОИР“ : Предоставяне наобразователни услуги за ранно детско развитие, работа с родителите, образователни медиатори, интеграционен образователен център.
Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии