18.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

Долнобанската поетеса Ивелина Дамянова издаде първата си стихосбирка

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Нежност, красота и любов облечени в стихове и картини са събрани в стихосбирката на Ивелина Дамянова. От думите й прозират естественост, вълнение, любов, нежност, тъга и в същото време – оптимизъм!“

С тези думи започна представянето на дебютната стихосбирка на долнобанската поетеса Ивелина Дамянова със заглавие „С оптимизъм“ секретарката на народно читалище „Рила – 1898“ Даниела Методиева в читалнята на библиотеката.

Младата авторка е събрала в своята първа творба общо 37 стихотворения, а рисунките, поместени в стихосбирката, са дело на нейната голяма дъщеря Радослава, която се е вдъхновила от мелодиката на думите и е сътворила картини, които са намерили своя дом на корицата и на страниците на изданието.

Радослава Дамянова е възпитаничка на школата по рисуване към долнобанското читалище с ръководител Маргарита Стефанова – дългогодишна секретарка, а сега председател на читалищното настоятелство. Тя подари на долнобанското читалище нарисувана от нея картина с морски сюжет.

Развълнувана от срещата със своите почитатели, авторката Ивелина Дамянова представи накратко своята дебютна стихосбирка, разказа как и кога се раждат стиховете, като не пропусна да благодари на хората, които са й помогнали в реализацията на изданието, а именно Мариета Ангелова – предпечат, издателския комплекс на УНСС – София и, разбира се, за красивите рисунки на дъщеря си Радослава Дамянова.

Стихове от дебютното издание пред присъстващите прочете Анета Спасова – нейна приятелка и начална учителка в Средното училище „Неофит Рилски“.

След като младата авторка получи сърдечни поздравления за своя дебют и пожелания за нови творчески върхове, тя получи  цветя и раздаде и автографи.

Ивелина Дамянова е родена в Ботевград, но е израснала в село Врачеш. Завършила е средното си образование в Природо-математическата гимназия „Асен Златаров“ и в момента продължава образованието си в Университета по библиотекозанание и информационни технологии в София. Омъжена е в Долна баня и заедно със съпруга си Иван Дамянов се радват на две дъщери. Работи като лаборантка във Винзавод – Долна баня.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии