14.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Тържествено отбелязаха 35 години ДГ „Юрий Гагарин“

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

С голям празничен концерт в големия салон на Образцово народно читалище „Рила-1898“ в Долна баня малки и големи тържествено отбелязаха 35-та годишнина на Детската градина „Юрий Гагарин“ в рилския град.

Предучилищното възпитание в Долна баня датира от далечната 1946 година, когато е открита само една полудневна група с начална учителка Венета Славова и се ползва стола на местното основно училище „Неофит Рилски“.

Грижата и обучението на децата винаги през годините са били приоритет в работата на местната власт и общинска администрация.

И днес, 72 години след началото и 35 години от построяването на днешната красива и уютна детска градина, мисията на всички е една – съхраняване уникалността на детството като основна ценност и търсене на единство и хармония във физическото, духовното, нравственото, социалното и интелектуалното му развитие.

Днес в Детска градина „Юрий Гагарин“ се отглеждат, възпитават и обучават 215 деца, разпределени в осем възрастови грлупи и за тях се грижи квалифициран учителски и помощен персонал.

Празнично слово за юбилея поднесе директорката Радостина Велчева, а приветствие към колектива и възпитаниците отправи кметът на общината Владимир Джамбазов.

С юбилеен плакет кметът Владимир Джамбазов и председателката на общинския съвет Лиляна Драганова наградиха бивши и настоящи учителки и работещи в учебното заведение.

Песни, танци, стихове и драматизация включваше празничният концерт, посветен на 35 годишнината на Детска градина „Юрий Гагарин“, който дълго ще се помни в историята на Долна баня.

За юбилея пък в малкия салон на читалището бе подредена и красива изложба с творби на малките долнобанчета.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии