18.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Великденско настроение в Долна баня

Великденско настроение вече цари в Долна баня. Празнично украсен е центърът на рилския град, за Великден ще запеят отново и фонтаните.

Започна изплащането на допълнителни великденски помощи от общината за долнобанските пенсионери. За десета поредна година за големия християнски празник Възкресение Христово от общината ще бъдат зарадвани с 900 броя празнични подаръци пенсионери, вдовици и социално слаби долнобанци.

За направата и раздаването на Великденските торби отново се погрижиха жените от пенсионерския клуб „Надежда“ с председател Атанаска Лазарова.

Великденско настроение с тематична изложба от боядисани или писани яйца е подредено и в клуба на Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ в Долна баня с председател инж. Светла Стоименова.

На 200 свои членове от сдружението по традиция за Великден ще бъдат раздадени вкусни козунаци и по едно пакетче с боя за яйца, подарък от маркет „Биляна“ – Биляна Спасова – Рименова, която е и общински съветник в местния парламент.

Традиционно народно читалище „Рила – 1898“ е подредило голяма и красива Великденска изложба на писани яйца по традиционна технология на долнобанската майсторка Мария Торошанова.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии