8.9 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Възстановяват изгорелия параклис в Долна баня

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Хубавите слънчеви и топли дни в края на януари и началото на февруари благоприятстваха да продължат строително-ремонтните работи по възстановяването на изпепеления миналата година параклис „Света Петка“ в местността Градището край Долна баня.

Църковното настоятелство с председател енорийски свещеник Пламен Димитров осигури с подкрепата на граждани и местни фирми дървен материал, тухли и керемиди за възстановяването на покрива и беседката на параклиса, който от повече от век е любимо място за разходка и отдих на местните хора и гостите на рилското градче.

За подготовката на дървения материал голяма помощ оказаха членовете на Ловно-рибарското сдружение „Сокол-1898“ с председател Станислав Рименов, както и членовете на местния мотоофроуд клуб с председател Костадин Тодоров.

В строително-възстановителните работи участват с доброволния си труд десетки майстори и помощници, както и седем работници бяха изпратени да помагат във възстановяването на параклиса от кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов от местната общинска фирма „Долна баня строй“ с управител Йордан Христов.

Продължава събирането на за възстановяването на параклиса „Света Петка“, като много пари са дарили и долнобанци, живеещи и работещи зад граница.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии