30.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Двойни приходи от туристически данък във Велинград

Туристическият бранш и община Велинград ще работят като партньори. Това декларираха общинското ръководство и членовете на браншовата организация. В резлутат на подобрените взаимоотношения от администрацията в курорта отчитат и завишение в събираемостта на туристическия данък, който е с 200 000 лева повече в сравнение с предходни години. Това обяви кметът Костадин Коев на годишното общо събрание на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”.

 

След години на взаимни обвинения и напрежение, община Велинград и организацията на туристическия бранш в СПА столицата стартират нова ера в своите взаимоотношения.

 

Протегната ръка има и от браншовата организация. „Срещаме разбиране и все по-активно се работи по въпросите, поставени от страна на бранша, което е явен знак, че „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” вече се приема като сериозен идеен партньор и двигател в развитието на туристическа дестинация Велинград”, заяви неговият председател Златко Златанов. В резултат на подобрения диалог вече е налице и резултатът.

 

В допълнение, към 30 април тази година събраните средства от налога възлизат на 216 120 лева, посочи градоначалникът. Костадин Коев обеща, че парите ще бъдат разходвани с решение на бранша.

 

В същинската работа на форума, общото събрание направи промени в Устава на Сдружението, като увеличи броя на членовете на Управителния съвет от 7 на 13. В ръководния орган влязоха представители на бранша от Сърница и Варвара. Членовете на браншовата организация са увеличени значително, като вече наброяват 106.

 

На финала бе обсъдена и програмата и организацията на честванията по повод 70 години от създаването на Велинград, 10 години СПА столица на Балканите и 100 години организиран туризъм в Чепинско. Годишнините ще бъдат отбелязани на 1 и 2 септември, като участниците в програмата, както и гостите са все още в процес на уточняване.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии