13.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

ГЕРБ: Община Батак работи „на тъмно“

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Общинските съветници на ГЕРБ от Община Батак напуснаха заседанието на Общинския съвет в знак на протест срещу опита на кмета Петър Паунов да наложи практика да се вземат решения за общинския дълг „на тъмно“ и в ущърб на населението на общината, съобщиха от пресцентъра на партията.

Протестът е по предложението за приемане на годишен отчет за състоянието и обслужването на общинския дълг в община Батак за 2017 г.

Ръководителят на групата общински съветници от ПП ГЕРБ Батак, Атанас Коларов предложи в залата, да бъде направено публично обсъждане  на точката.

Той се позова на чл.9, ал.1 от Закона за общинския дълг, който задължава кмета на общината ежегодно да внася отчет за дълга като неразделна част от отчета за изпълнението на бюджета на общината. Чл.30, ал.4 от Закона за общинските бюджети пък задължава кмета и администрацията да извършат публично обсъждане на отчета на бюджета като мястото и датата се обявяват в средствата за масово осведомяване 7 дни предварително и едва след това документът се внася в Общинския съвет.

Публично обсъждане не е направено до момента от общинската администрация на Батак.

Атанас Коларов бе категоричен, че  представения от кмета Петър Паунов доклад относно „Отчет за касовото изпълнение на бюджета  на община Батак за 2017 година, изпълнение на сметките за средства от Европейския съюз  за 2017 година”  не представлява годишен отчет на общинския бюджет.

Този отчет не отговаря на чл.30, ал.1 от Закона за общинските бюджети. Общинските съветници на Батак от ГЕРБ отказват да нарушават с гласа си два закона – Законът за общинския дълг и Законът за общинските бюджети, бе категоричен Атанас Коларов.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии