14.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Гинка Върбакова се отказа да стопанисва паркинг в Пазарджик

Ако сделката за придобиване на ЧЕЗ бъде възпрепятствана, това ще е нарушаване на инвестиционния интерес, заяви Гинка Върбакова в интервю за NOVA. „Смяната на собствеността на ЧЕЗ не променя по никакъв начин услугата, която крайният потребител ще получава, нито цената, която ще заплаща“, обеща тя. Бизнесдамата от Пазарджик заяви, че от 20 години е в частния бизнес, а от 10 години се занимава с енергетика, и в частност – с фотоволтаици. „Аз съм едноличният собственик на компаниите. Това се вижда от Търговския регистър”, заяви Върбакова.

 

Междувременно стана ясно, че на предстоящото заседание на Общинския съвет на Пазарджик на 28 февруари ще бъде прекратен договорът на общината с една от фирмите на Върбакова. Той е за концесия на паркинга на „Бившите хали“. Концесионер на обекта е „Грийн Билдинг БГ“ ЕООД. Това е най-големият обществен паркинг в областния център, с 40 места, и беше отдаден срещу месечен наем от 4800 лева месечно на частното дружество през есента на 2016 година.

 

При подписване на контракта дружеството пое ангажимент да направи инвестиции за 50 000 лева и да разкрие четири нови работни места. Защо се стигна до прекратяване на договора, чуйте от управителя на БМ “Паркинги и охрана“ Георги Шикерджиев.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии