23.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

Голямото предизвикателство дистанционно обучение по време на пандемия

Дистанционното обучение в българските училища ще продължи поне до 13 април, обяви образователния министър Красимир Вълчев.
В много голяма част от училищата дистанционното обучение стартира ефективно. Разбира се, има проблеми, коментира пред една от националните телевизии министър Вълчев и съобщи, че по принцип има проблем с 20% от учениците в системата.
Просветният министър бе категоричен, че нулева година няма да има. Освен преход към дистанционна форма на обучение има и преход към нови форми на преподаване.

Относно матурите Красимир Вълчев изрази надежда, че бързо ще се адаптират към нови дати на изпитите. Най-трудно ще е за 12-ти клас, тъй като там е свързано съгласуване с висшите училища, но съм сигурен, че и те ще отложат приема, посочи Вълчев.
Лятната ваканция ще започне по-късно и ще има доучване, прогнозира министърът.
По отношение на абитуриентските балове, министър Вълчев заяви, че вероятно ще има изместване на празненствата.

Дистанционното обучение и предизвикателствата пред учители и ученици бе тема и на предаването Акценти тази седмица, в което гостиваха директорът и заместник-директорът на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт Таня Благова и Мариана Куманова.

Цялото предаване гледайте тук.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии