2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Жертви на телефонен измамник искат увеличаване на присъдата му

Потърпевши от телефонен измамник искат увеличаване на неговото наказание. Районният съд в Пазарджик определи 2 години затвор за  Цветан Стойчев, който е играел ролята на „муле“, като е прибирал парите от жертвите. Присъдата му е за два доказани случая на телефонна измама през януари тази година в Пазарджик, но пострадалите настояват присъдата да бъде увеличена.

Делото срещу Цветан Стойчев е образувано по въззивна жалба против присъда на Районен съд – Пазарджик, с която Стойчев е признат за виновен в това, че в периода от 23-ти януари до 24-ти януари 2019 година в Пазарджик в съучастие с неустановено по делото лице, умишлено е улеснил извършването на измама, като е спомогнал за предаването на парични суми и накити на стойност 29 269 лв.

По познатата схема 69-годишна жена предала 28 000 лева и златните си накити. Сред измамените е и възрастен мъж, който е предал 1 269 лева. Пострадалите са били заблудени, че с действията си помагат за провеждането на полицейска операция по задържане на телефонни измамници. Подсъдимият Стойчев е осъден на 2 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Адвокатът на пострадалите Хари Харалампиев поиска присъдата на Стойчев да бъде увеличена, тъй като това наказание е несправедливо. Подсъдимият умишлено е извършил престъплението и е склонил пострадалите да му предоставят исканата сума.

Според прокурор Стоян Пешев присъдата на Районния съд е законосъобразна и справедлива и според него не се налага по-тежко наказание.

Адвокатът на Цветан Стойчев – Любомир Любомиров пък заяви, че предвид чистото съдебно минало на неговия подзащитен е наложена средна присъда от 3 години, която е редуцирана на 2 години лишаване от свобода и това е справедливо наказание.  

В правото си на лична защита Стойчев заяви, че съжалява за стореното от него и си е взел поука от грешката си. Дали обаче Окръжният съд ще се съобрази с жалбата на гражданските ищци и ще увеличи присъдата на Цветан Стойчев, ще стане ясно в законоустановения срок.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии