Между 30 и 36 лева ще струва 2 килограма агнешко месо за 4-членно семейство, показва нашата проверка в магазините на Пазарджик. Най-ниската цена е 15 лв., а най-високата 18 лв. за килограм.
С агнешко на масата или без него, приготвянето на дробсърма ще струва около 13 лв.
Цените на продуктите за салата не са се променили спрямо миналата година споделят продавачи и купувачи.
Така дотук 2 килограма агнешко, с една хубава салата и дробсърма ще струват около 45 лева. Около 6 лева ще струва кора с 30 яйца за боядисване, 3 лева за готов козунак, ако обаче сами си приготвяме великденския десерт, ще трябва да купим брашно, което струва между лев и лев и 50, захар около 1,50 на килограм. Така като добавим и алкохол и безалкохолни напитки за едно четиричленно семейство ще са необходими около 70 лева за един празничен обяд или вечеря.