7.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Кметът на Костенец и местното ВиК обсъдиха сухата зима

Кметът на община Костенец Йордан Ангелов свика превантивна среща със специалисти от Водоснабдяване и канализация ЕООД – Костенец и експерти от общината във връзка с медийния отзвук за безводието и сухата зима.
На срещата се обсъдиха въпроси относно водоснабдяването на населението с питейна вода и вода за битови нужди, необходимостта от частична подмяна на водопроводната мрежа и нуждата от нова техника за текущи ремонти.
Специалистите от ВиК запознаха присъстващите на срещата с актуалното състояние на водопроводната мрежа на общината. Въз основа на информацията подадена от присъстващите експерти срещата приключи с уверението, че няма проблем с водоснабяването на населението на община Костенец. „Костенец няма никакви проблеми във водоподаването, ако се спазва договора с „Язовири и каскади” – НЕК ЕАД – заяви началника на ВиК района Цветко Кутрин.
„В момента екипът ни работи по подготовка на проекти за подобряване инфраструктурата, водопроводната мрежа и други належащи въпроси в общината” заяви пък костенският градоночалник Йордан Ангелов.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии