20.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Община Костенец е готова за зимата

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Община Костенец е в пълна готовност за настъпването на зимата. Това обяви за новините на Телемедиа кметът Радостин Радев.

 

Средствата за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища, които са заложени в бюджета за 2018 година са в размер на 123 200 лева.

 

На територията на община Костенец зимната обстановка е овладяна. Разполагаме с необходимата техника за снегопочистване на пътищата, като с приоритет са главните артерии в града и районите около обектите със социална насоченост, след което се преминава към второстепенната пътна мрежа до приключване на цялостния процес, обясни кметът на Костенец Радостин Радев.

 

Кметът призовава възможно най-малко да бъдат паркираните коли в тесните улици, за да се улесни достъпът на снегопочистващите машини. Гражданите трябва също да се включват в почистването на тротоарни пространства пред офиси и жилищни сгради, допълни Радев.

 

Бюджетът за почистването на снега тази година е 123 200 лева. Средствата трябва да бъдат гласувани на предстоящото заседание на Общинския съвет на Костенец.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии