36.9 C
Пазарджик
неделя, 14 юли, 2024

Кучето-убиец от Мокрище вече е добре и не проявява агресия

Зевс се лекува, държи се повече от перфектно, винаги е в добро настроение и все по-нетърпеливо чака приключването на делото си.

Това споделят от неправителствената организация „Вотан – нов живот за питбула“, които се ангажираха да се погрижат за кучето от Мокрище.

Под грижите на организацията питбулът изглежда преобразен. Зевс вече не живее на синджир. Редовно е разхождан на повод и никога не е създавал проблеми.

Далеч сме от мисълта, че всяко куче е безопасно и се нуждае единствено от любов. Напротив, често „най-обичаните“, разбирайте безобразно разглезени, без авторитет в лицето на стопанина, започват да се изживяват като капризни шефчета и могат да се очакват проблеми именно от тях, коментират от „Вотан“. Дори се срещат и откровено агресивни кучета, при които шансът да стигнат до момент „безопасно“ и да им се има доверие, клони към нула.

Но Зевс категорично не е от тях. Той не получава изключителни грижи, сложно обучение или специално отношение. Само нормален дом, ежедневно хранене, редовни разходки, малко игра и обикновено човешко отношение. И това му е напълно достатъчно, обясяват още от „Вотан“.

И дума не може да става за конфронтации в поведението му, бързо отстъпва и не пази нищо свое. Започна да реагира на думи, не само на звуци, видя, че има и друга вербална комуникация, освен шъшкане и подсвиркване, разказват доброволците.

В една обстановка със съвсем елементарни грижи и условия това куче гарантирано е безопасно. А в изключителна, стресираща, крайно нетипична и буквално престъпна – надали и ние самите знаем как бихме реагирали, като хора, премислящи ситуациите, камо ли кучето – допълват те.

Припомняме, че кучето беше беше обвинено в убийството на 3-годишно дете в село Мокрище, откъдето бе прието за отглеждане от пернишката организация.

 

снимка: Вотан – нов живот за питбула

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии