20.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Лекар и зам. кмет сред жертвите на Covid – 19 в областта

През уикенда в областта са доказани общи 192 положителни проби за Ковид-19. С тях общо заразените в Пазарджишко от началото на пандемията са 3577.
Най-много са заразените в община Пазарджик с 67 случая, следват Панагюрище, Пещера, Велинград, Септември, Белово, Лесичово и Стрелча.

Сред положителните за коронавирус през уикенда има двама лекари, две медицински сестри, санитар, лаборант,  ученици и учители. Починали за периода са 11 лица на възраст от 64 до 86 години. Всички те са били с редица придружаващи заболявания.

Жертва на ковид-19 стана и още един медик от пазарджик. След като преди два дни започна кампания за набиране на кръвна плазма за лечението на д-р Николай Янков в неделя сутринта той загуби битката с инфекцията.
Д-р Янков бе общопрактикуващ лекар в Калугерово от 1999 година. Практикуваше също в с. Боримечково и Медицински център „Здраве” – Пазарджик.

Коронавирусът не успя да пребори и заместник – кмета на община Пещера инж. Николай Георгиев Атанасов.
Той беше заместник на кмета Йордан Младенов в мандата 2019-2023 г. и отговаряше за териториално и селищно устройство, Общинска собственост, Общинско предприятие «Чистота и поддържане на общинската инфраструктура», Общинско предприятие «Паркинги и пазари», Общинско търговско дружество «ВКС» ЕООД – Пещера, отбранителна и мобилизационна подготовка. Инж. Николай Атанасов е роден на 9.11.1959 г. в гр. Брацигово.

 

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии