17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Община Лесичово отпразнува 40-годишен юбилей

Преди 40 години с Указ 2932 от 27 септември 1983 година на Държавния съвет на Народна република България, на картата на България се появява нова административна структура – община Лесичово. Тя обединява седем населени места.

Тържеството по повод юбилея започна с химна на населеното място, изпълнен от местната певческа група.

В приветствените си думи кметът инж. Серьожа Лазаров подчерта, че през последните години обликът на всички села от общината не спира да се променя.

За 40-тата годишнина от основаването на община Лесичово поздравителни адреси имаше от много общини в страната, институции и учреждения. Поздрав към присъстващите отправи и областният управител Валентина

По повод 40-годишния юбилей на Лесичово кметът Серьожа Лазаров връчи почетни плакети на изявени жители, партньори и бивши кметове.

Сред тях бе и първият кмет на община Лесичово – Стоян Пенчев.

С бурни аплодисменти публиката посрещна традиционните за този край кукери, които успяха да предадат доброто настроение и положителните емоции чрез своите танци. И като на рожден ден, местната администарция посрещна огромна торта по повод юбилея, а празничната програма продължи с изпълненията на самодейците към местното читалище.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии