20.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Празничен концерт в читалището в село Динката

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

В читалище „Пробуда-1914 г.“ в село Динката се проведе празничен концерт и конкурс „Мини Мис и Мини Мистър“ 2024, с учениците от местното читалище „Кочо Честименски“.

Децата рецитираха стихове на български автори, танцуваха ромски танци, пресъздадоха обичай на ромска сватба. Ученички – етнически роми, от среден курс на Професионална гимназия по фризьорство и ресторантьорство – Пазарджик, носители на национални призови отличия, демонстрираха направата на бързи прически.

Празникът бе подкрепен от Общинска администрация Лесичово, лично представена от кмета инж. Серьожа Лазаров, секретаря Мариана Попова и председателя на Общинския съвет г-жа Тошкина. Разбира се и от кмета на Кметство Динката – Александър Стоянов. Кметът на селото се беше погрижил всички деца да получат пакети с лакомства, а първенците в конкурса – и награди.

За организацията и осъществяването на Празника работиха Жоржета Порязова – читалищен секретар, Ваня Цветанова – технически сътрудник, медиатор Анета Асенова, учителите Мария Димитрова, Зорница Любенова и Венелин Семерджиев.

Тържеството премина в дух на празничност и човешка близост между представителите на различните етноси. Ромските деца показаха, че са деца като всички други – откликващи на любов, отворени за знание и опознаване на света, приемащи и нуждаещи се от приемане. Обичани от своите родители и учители, те показаха всичко най-добро, на което са способни.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии