8.9 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Признание за смелата постъпка на Петър от Церово

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Спасителят от влака Петър Бонев бе посрещнат днес от кмета община Лесичово Серьожа Лазаров. Петър бе отличен за смелата си постъпка и се оказа вдъхновител за децата.

Преди 2 седмици Петър Бонев от лесичовското село Церово спаси младо момиче от нападател в нощния влак.

Постъпката му получи широк отзвук, а кметът на родното му село и общинският кмет инж. Серьожа Лазаров го наградиха за благородната и смела постъпка.

В нощта, когато спасява момичето, Петър не мисли за последиците, още по-малко пък си представя, че ще бъде вдъхновител за малките деца, но става точно така с малчуганите от Боримечково.

Явно съдбата е решила да изгради героичен образ на Петър от Церово, защото преди дни отново получава шанс да помогне, този път при пожар в Пазарджик.

Днес Петър признава, че не е очаквал толкова много внимание. Иска само добро бъдеще за семейството си, както и да си намери работа. Два пъти се е виждал с нападнатото момиче, на което пожелава да сбъдне мечтите си.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии